Retsept | Valmista Rachel Khoo kukeseeneorsotot

ETV2 eetris olevas kokasaates käib Rachel Khoo seekord metsas seenel ja kohtub kohaliku jäätisemeistriga. Neljapäeval valmivad tema käe all imemaitsev hernesupp sinepiga, tilli-sidruniparfee ja orsoto kukeseentega.

KUKESEENEORSOTO

Ettevalmistus: 30 minutit
Valmimine: 30 minutit
Kogus: neljale kuni kuuele

Retsept pole just nende killast, mis Instagramis kulutulena levima hakkaks, aga odrakruubi pähkline maik on meeldivaks vahelduseks riisile, eriti kui pakkuda orsoto juurde sügisvärskeid kukeseeni.

KOOSTISOSAD

280 g odrakruupe
3 noatäit võid
1 sibul, kooritult ja peeneks hakitult
tibake meresoola
1 keskmise suurusega porgand, kooritult ja peeneks hakitult
1 tl jahvatatud vürtspipart
1,5 l kuuma köögivilja- või kanapuljongit
200 g puhtaks harjatud kukeseeni
peotäis värskeid petersellilehti
5 spl hapukoort
50 g Västerbottenit, küpset Cheddarit või Parmesani, riivitult

VALMISTAMINE

Pange kruubid suurele kuivale pannile ja röstige paar minutit, kuni need on kuldpruunid. Raputage panni pidevalt.

Tõstke pann tulelt.

Lisage pannile või ja hakitud sibul ning maitsestage õrnalt soolaga.

Laske 5 minutit madalal kuumusel haududa, siis lisage porgand ja vürtspipar. Praadige, kuni sibul on pehme. Kallake juurde puljong ja röstitud kruubid ning laske madalal kuumusel podiseda, kuni kruubid on pehmeks tõmbunud.

Segage aeg-ajalt ja vajaduse korral lisage puljongit. Pange teisele pannile paar noaotsatäit võid ja visake seened säriseva või sisse praadima. Maitsestage soolaga.

Praadige paar minutit suurel tulel, kuni seened on kuldseks tõmbunud ja maitsestage siis suurema osa petersellilehtedega. Enne serveerimist segage orsoto sisse hapukoor. Jaotage orsoto taldrikute vahel ja puistake peale praetud kukeseened.

Riivige peale juust ja kaunistage ülejäänud petersellilehtedega. Katteks sobivad ka näiteks röstitud köögiviljakangid või suitsukalaribad.

Retsept pärineb Rachel Khoo raamatust "The Little Swedish Kitchen".   

"Rachel Khoo. Minu Rootsi köök" on ETV2 eetris kahe nädala vältel E, T, N ja R kell 19.30.

Toimetaja: Kerttu Kaldoja

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: