Retsept | Valmista Rachel Khoo suitsuvorsti-strooganovi

Teisipäeval valmib ETV2 eetris Rachel Khoo käe all suitsuvorsti-strooganov Rootsi moodi ja magustoiduks hõrgutavad õunakuklid pähklitega.

Ettevalmistus: 15 minutit
Valmistamine: 30 minutit
Kogus: neljale

See mõnus hingekosutav roog on Rootsi köögi klassika. Tavaliselt valmistatakse seda küll riisiga, aga ka pastaga saab väga maitsev, eriti, kui lisada põnevuse mõttes veidi kappareid.

KOOSTISOSAD

Tükike võid
1 suur sibul kooritult ja peeneks hakitult
350 g Faluni vorstikesi või suitsuvorste, peeneks lõigutult või jämedalt riivitult-
1 spl tomatipüreed
1 spl Dijoni sinepit
1 tl paprikapulbrit
130 ml 18% rasvasisaldusega vedelat kohvikoort
400 g lintnuudleid või pappardellet
2 spl kappareid
Peotäis peeneks hakitud murulauku

VALMISTAMINE

Ajage suur kastrulitäis soolaga maitsestatud vett pasta jaoks keema.

Pange suurele pannile või, hakitud sibulad ja riivitud vorstid. Praadige aeg-ajalt segades, kuni kõik on kuldseks tõmbunud. Lisage tomatipüree, sinep, paprikapulber ja rõõsk koor ning segage kõik korralikult läbi. Laske 5 minutit podiseda.

Maitsestage soovikohaselt.

Pange pasta keema ja keetke vastavalt valmistamisjuhendile. Kurnake valmis pasta ja valage väike kruusitäis (u 80 ml) pastakeeduvett kastme hulka. Segage sisse kapparid ja tõstke kastmepann tulelt. Tõstke pasta köögitangidega kastme sisse, segage kõik hoolega läbi ja puistake peale hakitud murulauk.  

Kastme võib päev varem valmis teha (murulauk lisage sel juhul vahetult enne serveerimist) ning siis pasta keetmise ajal üles soojendada. Õhukindlalt suletud anumas säilib kaste sügavkülmas kuni kuu aega. Sulatage kaste enne serveerimist üles ja lisage värske pasta koos kruusitäie pastakeeduveega. Taimetoitlased võivad suitsuvorsti asendada 350 g peeneks hakitud baklažaaniga ja tavalise paprikapulbri suitsupaprikaga.

Retsept pärineb Rachel Khoo raamatust "The Little Swedish Kitchen".  

"Rachel Khoo. Minu Rootsi köök" on ETV2 eetris kahe nädala vältel E, T, N ja R kell 19.30.

Toimetaja: Kerttu Kaldoja

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: