Retsept: "Suus sulav Eesti" õpetab valmistama mandli-kanasuppi

$content['photos'][0]['caption'.lang::suffix($GLOBALS['category']['lang'])]?>
Sel nädalal viib Angelica Udeküll saates "Suus sulav Eesti" end kurssi Tallinna köögikunsti ajalooga. Autor/allikas: ERR

Sel nädalal viib Angelica Udeküll saates "Suus sulav Eesti" end kurssi Tallinna köögikunsti ajalooga ning õpetab valmistama mandli-kanasuppi.

MANDLI-KANASUPP

2 spl võid
1 tl hakitud ingverit
2--3 küüslauguküünt
1 väike tšillikaun
1 keskmine mugulsibul
1 peotäis kooritud mandleid
1 dl valget veini
Umbes 600 ml kanapuljongit
200 g kana kintsuliha
Soola ja pipart
Sidrunit

Haki küüslauk, tšilli ja ingver võimalikult väikesteks tükkideks.
Koori sibul ja haki viiludeks.
Lõika kana kintsuliha ribadeks.
Sulata pannil 1 spl võid, pruunista selles kana kintsuliha, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta seejärel pannilt kaussi.
Pane paksupõhjalise poti põhja ülejäänud või, lisa hakitud ingver, tšilli, küüslauk ja sibulaviilud ning kuumuta mõned minutid.
Lisa potti mandlid ja kuumuta paar minutit.
Lisa valge vein ja kuumuta, kuni vein on poole võrra aurustunud.
Lisa potti kanapuljong ning keeda tasasel tulel umbes 15--20 minutit, kuni mandlid muutuvad pehmeks.
Püreesta supp sauseguri abil või blendris ühtlaseks kreemjaks massiks.
Vajaduse korral maitsesta soola ja vähese sidrunimahlaga.
Serveerimisel lisa kana kintsuliha tükid.

"Suus sulav Eesti" on ETV eetris laupäeviti kell 20.00.

Toimetaja: Merit Maarits

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: