Retsept: "Suus sulav Eesti" õpetab valmistama sõstra-rukkijahuvahtu

$content['photos'][0]['caption'.lang::suffix($GLOBALS['category']['lang'])]?>
Suus sulav Eesti. Valgamaa. Autor/allikas: Taavi Arus

Saates "Suus sulav Eesti" jagab peakokk Angelica Udeküll koos abilistega maitsvaid retsepte kodus katsetamiseks.

Sõstra-rukkijahuvaht 

5 dl vett
3 dl musti sõstraid
2 spl suhkrut
1 dl rukkitäisterajahu
0,5 dl rukkipüüli
1 spl vaniljesuhkrut

Pane potti vesi, suhkur ja marjad ning keeda umbes viis minutit. Püreesta keenud marjad ja suru saadud mass läbi sõela. Vala saadud mahl uuesti potti, lase keema ning lisa pidevalt segades jahu ja vaniljesuhkur. Keeda segu paar minutit, kuni see on paksenenud. Lase massil jahtuda. Vahusta kohevaks vahuks. Serveeri kohe või tõsta vaht kausikestesse ja pane külma tahenema. Serveeri marjade ja/või piimaga.

"Suus sulava Eesti" teine hooaeg on ETV eetris laupäeviti kell 20.00.

Toimetaja: Kaisa Potisepp

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: