Toitu valmistades lisa soola alles päris lõpujärgus

Foto: ERR

"Terevisioonis" käis teisipäeval maitseainete teemal nõu jagamas kokk Hardi Nurmine.

Sool ja pipar on need põhiasjad, mis peaks maitseainetest eraldi seisvana kogu aeg olemas olema. "Soola puhul on viga selline, et seda kasutatakse tihti ka üldse mitte või liiga palju," rääkis Nurmine. Soola ei kasutata mitte toidu soolaseks muutmiseks, vaid selleks, et välja tuua toidu maitse. "Soola tuleks kindlasti panna võimalikult kuumtöötlemise lõpus," õpetas kokk.

Kindlasti võiks kodus olla ka erinevad värsked ürdid. Pulbri kujul olevate maitseainetega on juba veidi keerulisem, kuna neid tuleb osata kasutada. "Oskamatu inimese jaoks, kes pole harjunud maitseaineid kasutama, ma soovitaks pigem maitseainekomplekte," sõnas Nurmine.

Uusi kombinatsioone katsetades tuleks pigem panna vähem maitseaineid.

Kindlasti ei tohiks soola unustada ka magustoitudes ning Nurmine soovitas proovida magusas roas ka pipart.

Toimetaja: Kerttu Kaldoja

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: