Retsept: "Suus sulav Eesti" õpetab valmistama kartulisuppi

$content['photos'][0]['caption'.lang::suffix($GLOBALS['category']['lang'])]?>
"Suus sulav Eesti" rändab sel nädalal Läänemaal Autor/allikas: Taavi Arus

Sel nädalal rändab "Suus sulav Eesti" ringi Läänemaal, kus saatejuht Angelica Udekülli käe all valmis ka maitsev kartulisupp.

Kartulisupp (retsept kahele)

1 suurem sibul (120 g)
1 küüslauguküüs
300-400 g kartulit
500 ml puljongit ( köögivilja, kana, kala või liha)
1 spl võid
2 loorberilehte
Värsket tüümianit 3-4 oksa
50 ml rõõska koort (35%)
Purustatud musta pipart
Ürdisoola
Sidrunit või veiniäädikat

Serveerimiseks:

Külmpressitud õli ( kõrvitsaseemne, kanepi, rüpsi, oliivi vms.)
1 spl röstitud sibulat
1 spl kõrvitsaseemneid
Vinnutatud kala või krõbedaks praetud peekon
Värsket tüümiani, punet või peterselli

1. Puhasta ja haki köögiviljad.
2. Kuumuta potis või ja kuumuta selles sibul ja küüslauk.
3. Lisa tüümianivarred.
4. Lisa hakitud kartul ja kuumuta kergelt.
5. Vala potti puljong ja lisa ka loorber.
6. Keeda suppi, kuni kartul on pehme.
7. Eemalda loorberileht ja püreesta supp. 
8. Lisa rõõska koor, maitsesta ürdisoola ja -pipraga ning lase supp uuesti keema.
9. Serveeri kanepiseemneõli, kuivatatud kala või krõbedaks praetud peekoniga.

Retsept: Angelica Udeküll

"Suus sulava Eesti" teine hooaeg on ETV eetris laupäeviti kell 20.00.

Toimetaja: Kaspar Viilup

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: