"Ringvaates" prooviti sinimustvalgeid kurzesid ({{contentCtrl.commentsTotal}})

Video: ERRFoto: ERR

"Ringvaates" olid külas restorani Kurze peakokk Nuriyan Navruzova ja Priit Kuusk, kes võtsid endaga stuudiosse kaasa sinimustvalged kurzed.

Kuigi kurzed meenutavad veidi pelmeene, siis pelmeenideks neid tegelikult siiski kutsuda ei või, sest Navruzova sõnul on tegemist täiesti erinevate asjadega. Navruzova rääkis, et kurzede sees on veiseliha, sinimustvalge värvus on antud aga looduslike vahenditega nagu näiteks vetikad.

"Kõige tähtsam on sisu. See mahlakus, mis seal sees on," sõnas Kuusk.

Kurzedest ja mitmetest teistest põnevatest toitudest tuleb juttu 24. veebruaril "Köögikodanike" erisaates, kus Wend kohtub kolme eri rahvusest Eestis elava kokaga. Üheskoos valmistatakse toite, mida nende koduriigis pidupäeva puhul serveeritakse.

"Sellest on juba peaaegu kümme aastat möödas, kui "Köögikodanikud" esimest korda teleekraanilt inimeste kodudesse piilusid ja avstupidi. Jätkuvalt ma olen seda meelt, et Eestis on nii palju ääretult vahvaid inimesi, kes rikastavad meie elu erinevate värvide, maitsete, lõhande, lugude ja naljadega. Ma mõtlesin, et on viimane aeg teha n-ö "Köögikodanike" tagasitulek," ütles Kuusk.

"Köögikodanikud" on ETV2 eetris 24. veebruaril kell 21.30.

Toimetaja: Victoria Maripuu

Allikas: "Ringvaade"

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: