Retseptid: "Suus sulav Eesti" õpetab metskitseäkist valmistama

$content['photos'][0]['caption'.lang::suffix($GLOBALS['category']['lang'])]?>
"Suus sulav Eesti" seikleb Saaremaal Autor/allikas: Taavi Arus

Saates "Suus sulav Eesti" jagab peakokk Angelica Udeküll koos abilistega maitsvaid retsepte kodus katsetamiseks.

Metskitseäkine

200 g metskitse välisfileed
1 tl kadakasinepit
1 keskmine mugulsibul
2 spl tudraõli
Soola
Värskelt jahvatatud musta pipart

Haki liha ja sibul võimalikult peeneks. Maitsesta liha soola ja pipraga. Sega omavahel sinep ja õli ning seejärel sega  lihaga.

Peedi toorsalat

1 keskmine peet
2 spl õunaäädikat
1 spl mett
1 tl soola
½ tl jahvatatud pipart
2 spl tudraõli

Peet koori ja haki võimalikult peenikesteks ribadeks. Sega omavahel mesi, sool, pipar ja äädikas ning viimasena lisa õli. Vala õlikaste peedile ja sega läbi.

Majonees

1 munakollane
½  tl soola
Pisut jahvatatud pipart
1 tl kadakasinepit
2 tl veiniäädikat või sidrunimahla
2 dl õli

Sega munakollane sinepi, soola ja pipraga. Lisa peene joana õli, samal ajal pidevalt vispliga kiirelt segades. Viimasena lisa veiniäädikas.

Retsept: Angelica Udeküll

"Suus sulav Eesti" teine hooaeg on ETV eetris laupäeviti kell 20.00.

Toimetaja: Victoria Maripuu

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: