Retseptid: "Suus sulav Eesti" õpetab metskitseäkist valmistama ({{contentCtrl.commentsTotal}})
![$content['photos'][0]['caption'.lang::suffix($GLOBALS['category']['lang'])]?>](https://i.err.ee/smartcrop?type=optimize&width=672&aspectratio=16%3A10&url=https%3A%2F%2Fs.err.ee%2Fphoto%2Fcrop%2F2021%2F02%2F12%2F921439hfc0a.jpg)
Saates "Suus sulav Eesti" jagab peakokk Angelica Udeküll koos abilistega maitsvaid retsepte kodus katsetamiseks.
Metskitseäkine
200 g metskitse välisfileed
1 tl kadakasinepit
1 keskmine mugulsibul
2 spl tudraõli
Soola
Värskelt jahvatatud musta pipart
Haki liha ja sibul võimalikult peeneks. Maitsesta liha soola ja pipraga. Sega omavahel sinep ja õli ning seejärel sega lihaga.
Peedi toorsalat
1 keskmine peet
2 spl õunaäädikat
1 spl mett
1 tl soola
½ tl jahvatatud pipart
2 spl tudraõli
Peet koori ja haki võimalikult peenikesteks ribadeks. Sega omavahel mesi, sool, pipar ja äädikas ning viimasena lisa õli. Vala õlikaste peedile ja sega läbi.
Majonees
1 munakollane
½ tl soola
Pisut jahvatatud pipart
1 tl kadakasinepit
2 tl veiniäädikat või sidrunimahla
2 dl õli
Sega munakollane sinepi, soola ja pipraga. Lisa peene joana õli, samal ajal pidevalt vispliga kiirelt segades. Viimasena lisa veiniäädikas.
Retsept: Angelica Udeküll
"Suus sulav Eesti" teine hooaeg on ETV eetris laupäeviti kell 20.00.
Toimetaja: Victoria Maripuu
Alates 02.04.2020 kuvab ERR kommenteerija täisnime.