Retseptid: "Suus sulav Eesti" õpetab kartulivorsti tegema

$content['photos'][0]['caption'.lang::suffix($GLOBALS['category']['lang'])]?>
"Suus sulav Eesti" Raplamaal

Saates "Suus sulav Eesti" jagab peakokk Angelica Udeküll koos abilistega maitsvaid retsepte kodus katsetamiseks.

Luhtre talu kartulivorstid

1,5 kg kartuleid tükeldada võimalikult peeneks 
400 gr soolaliha tükeldada samuti peeneks ja praadida
300 gr sibulaid tükeldada ja praadida

Soolaliha ja sibulad segada kokku, lisada peenestatud kartulid, maitsestada soola, pipra ja vorstirohuga. Seejärel lisada ka tükeldatud küüslauk. Selle koguse peale umbes mugulatäis. Soovi korral lisada 1 spl köömneid. 

Kogu see segu toppida soolikatesse. Vastavalt soovile siduda soolikad väikesteks vorstideks või jätta pikaks ja keerata rõngasse. Soovitan hambatikuga torkida vorstidesse auke, et õhk välja pääseks ja kuumutada vortse keemiseni, siis on neid võimalik ka mõned päevad külmas säilitada, muidu lähevad siniseks. Kui kohe ahju pista, pole keeta vaja, aga auke vaja ikka teha, sest muidu lähevad lõhki, kui ahju panete. 

Küpsetada 180 kraadi juures ahjus 1 tund.

"Suus sulav Eesti" on ETV eetris laupäeviti kell 20.00.

Toimetaja: Kaisa Potisepp

Allikas: "Suus sulav Eesti"

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: