"Magus molekul" käib uurimas, kust toit lauale tuleb
Teisipäevast jõuavad ETV2 ekraanile lastele loodud toiduteadussaate "Magus molekul" uued episoodid.
Teadlase Aigar Vaigu, ajakirja EMA peatoimetaja Merle Liivaku ning vahvate laste juhitud saatesarjas tehakse toiduainetega põnevaid teaduskatseid, aga valmistatakse ka kodumaisest toorainest maitseküllaseid roogi.
""Magusa molekuli" näol on tegemist väga leidlikult üles ehitatud, hästi toimiva ning tänuväärse saateformaadiga, mis äratab mängulisel viisil lastes huvi toidu ja teaduse vastu ning aitab ühtlasi mõista, kuidas toit põllult taldrikule jõuab," sõnas maaeluministeeriumi ekspordi ja turuarenduse büroo juhataja Kadi Raudsepp. "Maaeluministeeriumil on väga hea meel olla juba teist aastat "Magusa molekuli" saatesarja koostööpartneriks."
Lisaks stuudiole sõideti seekord maale ning saadetesse jõuavad klipid sellest, kust toit meie lauale tuleb. "Käisime väga inspireerivates kohtades – C.R. Jakobsoni talumuusemis Kurgjal ja Klaara-Manni puhkekeskuses Tori külje all – ning igas episoodis näitavad väikesed saatejuhid, kuidas näiteks kasvavad kurgid ja porgandid või kust tuleb piim," selgitas saate produtsent Maria Uppin. "Kuna septembris tähistatakse ka Eesti toidu kuud, siis on just praegu väga tore võimalus väikestele lastele toiduga seotud kaasahaaravaid saateid näidata."
Saatesarja "Magus molekul" teine hooaeg koosneb kuuest episoodist, mis jõuavad ETV2 ekraanile 8., 9., 15., 16., 22. ja 23. septembril kell 18.00, hiljem on need järelvaadatavad ETV2 ja Lasteekraan.ee veebilehtedel. Igas saates valmistatakse süüa ning viiakse toiduainetega läbi lihtsaid, kuid põnevaid teaduskatseid. Saated on loodud 5-10-aastastele lastele, retsepte ja teaduskatseid võiksid lapsed järele teha koos oma vanemate õdede-vendade, isade-emade või teiste täiskasvanutega.
Toimetaja: Kerttu Kaldoja