Käes on rabarberihooaeg: valmista ise rabarberiketšupit
Toidublogija Mari-Liis Ilover näitas "Terevisiooni" vaatajatele, kuidas valmistada rabarberiketšupit.
"Ketšup on ta nimi selle pärast, et ta on selline tomatine ja ta tuletab maitselt ketšupit meelde küll, aga noh tegelikult ta on ikkagi siuke rabarberikaste," rääkis Ilover ja lisas, et see sobib väga hästi näiteks grilltoitude kõrvale.
Rabarberiketšupi valmistamiseks läheb vaja purustatud tomateid, rabarberit, paprikat ja sibulat. Rabarberi ja tomatite kogus peaks olema pooleks, kuid paprika ja sibula koguse võib valida maitse järgi. Kõik need asjad tuleb umbes pooleks tunniks potile podisema panna.
Maitsestamiseks tuleks lisada fariinsuhkrut, loorberilehti, soola ja tšillit. Lisaks käib rabarberiketšupisse ka õunaäädikas.
Kui segu on potil ära podisenud, tuleb see saumiksriga ühtlaseks lasta. Seejärel tuleks ketšupile lisada ka näpuotsatäis kaneeli. "Ta ei lähe kaneelimaitseliseks, aga see kaneel nagu kogu selle happe ja magusa ja selle tšilli vürtsikuse seob nagu mõnusaks ümaraks," ütles Ilover.
Soovi korral võib ketšupisse lisada ka näiteks porgandeid ja sügisel võib rabarberi asendada näiteks õuntega.
Toimetaja: Victoria Maripuu