Dimitri Demjanov: toidukullerid on tragöödia ({{contentCtrl.commentsTotal}})

Foto: Romi Hasa/ERR

Eesti kulinaaria instituudi asutaja ja restorani Gloria omanik Dimitri Demjanov tõdes, et pandeemia on veelgi süvendanud toidukullerite tragöödiat ning inimesed on muutumas aina mugavamaks.

"Me oleme kõik harjunud kodus diivan, sussid, televiisor pluss telefon ja meile tuuakse midagi, karbis nokitseme midagi või helistame supermarketisse ja meile tuuakse piim, leib kohale. Tekib mõte, et kas tasub selle pärast riidesse panna, tasub selle pärast poodi minna jne," rääkis Demjanov "Vikerhommikus".

Ta lisas, et inimene on oma loomuselt laisk ja kui tal on võimalus vähem teha, siis ta seda võimalust ka kasutab. "Kõik on telefoni ulatuses jne. See on selline süvenev mugavus," tõdes Demjanov.

Koroonapuhangu ajal on ka söögikohad pidanud olukorraga kohanema. Näiteks on ka restoran Gloria hakanud kasutama take-away formaati. Demjanov tõdes, et suures restoranis on aga muutuseid raskem läbi viia. "Gloria on suur emalaev võrreldes kummipaadiga, ütleme et kiirsöögikohtadega, mis saavad vastavalt tuulepuhangutele muuta kurssi. Kui ma annan Glorias või suurlaevas ühe käsu, siis ta poole aasta jooksul muudab kurssi," rääkis ta.

Demjanov lisas ka, et tulevikus võiks restoranid ehk hoopis ajas tagasi vaadata. Näiteks olid kunagi Viru tänaval väga populaarsed korterköögid. Perenaine tegi nii suppi, praadi kui ka magustoitu ja ümbruskonna majadest käisid inimesed seal söömas. "Ma arvan, et me peame ikkagi vaatama sinna tahapoole ja vanad memmed kodudest välja tooma ja nendel hakkab suur populaarsus olema, kui vanad memmed hakkavad oma restorani pidama ja kodus toitu tegema," rääkis Demjanov.

Toimetaja: Victoria Maripuu

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: