Proovi valmistada IKEA kuulsaid Rootsi lihapalle ({{contentCtrl.commentsTotal}})

Rootsi lihapallid
Rootsi lihapallid Autor/allikas: Scanpix/AFP

IKEA jagas retsepti, kuidas ise kodus Rootsi lihapalle valmistada.

Lihapallide jaoks läheb vaja: 500 g veisehakkliha, 250 g seahakkliha, 1 hakitud sibul, 1 küüslauguküüs, 100 g riivsaia, 1 muna, 2 sl täispiima ning soola ja pipart.

Lihapallide juurde käiva kastme jaoks on vaja: õli, 40 g võid, 40 g jahu, 150 ml köögiviljapuljongit, 150 ml veisepuljongit, 150 ml rõõskkoort, 2 tl sojakastet ja 1 tl Dijoni sinepit.

Sega kokku veise- ja seahakkliha. Seejärel lisa sibul, küüslauk, riivsai ja muna ning sega need ained omavahel läbi. Lisa piim ning maitsesta soola ja pipraga. 

Vormi segust väikesed lihapallid ja aseta need taldrikule. Kata lihapallid kinni ja pane kaheks tunniks külmkappi. 

Kuumuta praepannil õli ja seejärel tõsta pannile ka lihapallid. Pruunista neid keskmisel kuumusel igast küljest. Pruunistatud lihapalid tõsta kaanega ahjuvormi ja küpseta kaane all 180-kraadises ahjus 30 minutit.

Kastme valmistamiseks sulata pannil või. Lisa sellele jahu ja sega umbes kaks minutit. Seejärel lisa ka puljongid ja jätka segamist. Lisa ka koor, sojakaste ja sinep. Kuumuta kaste keemiseni ja siis lase kastmel pakseneda. 

Toimetaja: Victoria Maripuu

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: