Valmista pagari õpetusel hapusaia

Kotzebue Bakery asutaja Maido Maiste näitas "Terevisioonis", kuidas hapusaia küpsetada.

"Hapusai tuleb sellest, et ta on juuretisega kääritatud või hapendatud taigen," selgitas Maiste, kust hapusaia nimetus tekkinud on. Just juuretis ongi saia valmistamisel kõige olulisem komponent.

Sellele tuleb juurde segada nisujahu, täisterajahu ja helbeid ning jätta segu vähemalt tunniks ajaks kaussi seisma. Seejärel tuleb taignale lisada soola ja hakata seda iga poole tunni tagant voltima. Nii 5–6 korda.

Pärast voltimist tuleb taignast moodustada pätsid, asetada need kausidesse ja panna mitmeks tunniks külmkappi. Enne ahjuminekut tuleb pätsidesse sälgud sisse lõigata.

"Sälkudega me kontrollime seda, kuidas saiataigen avaneb või kuidas ta naeratama hakkab. Ta ei lähe katki suvalise koha pealt, vaid sealt, kus me talle lõike teeme," selgitas Maiste.

Täpsemaid õpetusi saab näha loo juures olevast videost.

Toimetaja: Victoria Maripuu

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: