X

Laadi alla uus Eesti Raadio äpp, kust leiad kõik ERRi raadiojaamad, suure muusikavaliku ja podcastid.

Ametlik otsus: riigid ei saa järgmisel Eurovisioonil tänavuste lugudega osaleda

Eurovisiooni lauluvõistluse trofee.
Eurovisiooni lauluvõistluse trofee. Autor/allikas: Thomas Hanses

Euroopa ringhäälingute liit (EBU) teatas, et riigid ei saa tänavuste võistluslauludega järgmise aasta Eurovisioonil võistelda.

Sel nädalal ilmus uudis, et Eurovisioon 2020 jääb koroonaviiruse puhangu tõttu ära. Kuigi alguses polnud veel selge, kas riigid saavad osaleda järgmisel aastal toimuval võistlusel tänavuste võistluslauludega, siis nüüd teatas EBU, et seda siiski ei lubata, vahendas Wiwibloggs.

EBU kavatsus on tänavusi võistluslaule promoda veebiplatvormidel järgnevate kuude jooksul. Seetõttu sündis ka otsus, et samad laulud ei saa võistelda 2021. aastal. Lisaks oleksid laulud vastuolus Eurovisiooni reeglitega, sest võistluslaulud ei tohi olla avalikud enne 1. septembrit võistlusest eelneval aastal.

Uudis tuleb raskelt nendele riikidele, kes lootsid oma tänavused laulud järgmisel aastal võistlustulle saata. Näiteks Bulgaaria, kelle laul on ametlikus ennustustabelis esimesel kohal ning kelle võiduvõimalust hinnati 12-protsendiliseks.

EBU täpsustas, et riigid võivad ise valida, kas saadavad võistlusele täiesti uue artisti või tänavuse artisti, lihtsalt võistluslaul peab olema uus.

Toimetaja: Rutt Ernits

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: