"Suus sulav Eesti" retsept: kalasupp seente ja jõhvikatega
Jaanuari algul alustas ETV eetris saade "Suus sulav Eesti", kus peakokk Angelica Udeküll sõidab mööda Eestit, et tutvuda põneva toidumaailmaga ja katsetada uusi retsepte.
Kalasupp seente ja jõhvikatega
1 kg värsket kala, näiteks koha, latikas, ahven
3 L vett
3 keskmist mugulsibulat
2 keskmist porgandit
0,5 L värskeid seeni, kukeseeni või pilvikuid
3 spl võid
10 tera musta pipart
Paar loorberilehte
Soola
Serveerimiseks
Tilli
Jõhvikaid
Kalad roogi, ehk eemalda sisikond ja lõpmed ja puhasta majapidamispaberiga verest.
Pane kalad külma veega keema ja eemalda keetmisel tekkinud vaht.
Kui vahtu enam ei tule, lisa 2 sibulat, loorberilehed, pipar ja pisut soola.
Keeda puljongit umbes 1-1,5 tundi.
Kurna kalad leemest ja puhasta liha nahast ning luudest.
Koori ülejäänud sibul ja porgandid, haki õhukesteks viiludeks või ribadeks ning kuumuta võis.
Lisa pannile väiksemaks hakitud seened ning kuumuta veel mõned minutid.
Tõsta köögiviljad potti, lisa kalaleem ja lase supp veel korraks keema.
Maitsesta vajadusel soolaga.
Serveerimisel lisa supile puhastatud kalaliha, jõhvikad ning hakitud maitseroheline.