"Suus sulav Eesti" retsept: kalasupp seente ja jõhvikatega

Jaanuari algul alustas ETV eetris saade "Suus sulav Eesti", kus peakokk Angelica Udeküll sõidab mööda Eestit, et tutvuda põneva toidumaailmaga ja katsetada uusi retsepte.

Kalasupp seente ja jõhvikatega

 

1 kg värsket kala, näiteks koha, latikas, ahven

3 L vett

3 keskmist mugulsibulat

2 keskmist porgandit

0,5 L värskeid seeni, kukeseeni või pilvikuid

3 spl võid

10 tera musta pipart

Paar loorberilehte

Soola

 

Serveerimiseks

Tilli

Jõhvikaid

 

Kalad roogi, ehk eemalda sisikond ja lõpmed ja puhasta majapidamispaberiga verest.

Pane kalad külma veega keema ja eemalda keetmisel tekkinud vaht.

Kui vahtu enam ei tule, lisa 2 sibulat,  loorberilehed, pipar ja pisut soola.

Keeda puljongit umbes 1-1,5 tundi.

Kurna kalad leemest ja puhasta liha nahast ning luudest.

Koori ülejäänud sibul ja porgandid, haki õhukesteks viiludeks või ribadeks ning kuumuta võis.

Lisa pannile väiksemaks hakitud seened ning kuumuta  veel mõned minutid.

Tõsta köögiviljad potti, lisa kalaleem ja lase supp veel korraks keema.

Maitsesta vajadusel soolaga.

Serveerimisel lisa supile puhastatud kalaliha, jõhvikad ning hakitud maitseroheline.

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: