"Suus sulav Eesti" retsept: vimma äkis
Jaanuari alguses alustas ETV eetris uus saade "Suus sulav Eesti", kus peakokk Angelica Udeküll sõidab mööda Eestit ringi, et tutvuda põneva toidumaailmaga ja katsetada uusi retsepte.
VIMMA ÄKIS
Retsept 4-le
Umbes 400 g vimmafileed, ilma nahata
1 keskmine mugulsibul
Soolahelbeid või kivisoola
Värskelt jahvatatud musta pipart
Värskelt pressitud poole laimi mahl
2 spl külmpressitud oliiviõli või mõnda muud mahedamaitselist õli
Peotäis pohli
Serveerimiseks:
Hakitud murulauku
Võis praetud musta teraleiba
Värskeid soolakurke
Lõika kalafilee kuubikuteks, raputa üle soola ja pipraga.
Koori mugulsibul, haki pisikesteks kuubikuteks ja lisa kalale.
Piserda kalale õli ja sidrunimahl ning raputa kala maitseainetega läbi.
Serveeri võis praetud musta leiva, värskelt soolatud kurkide ja hakitud murulauguga.
Toimetaja: Merit Maarits