"Suus sulav Eesti" retsept: vimma äkis

Jaanuari alguses alustas ETV eetris uus saade "Suus sulav Eesti", kus peakokk Angelica Udeküll sõidab mööda Eestit ringi, et tutvuda põneva toidumaailmaga ja katsetada uusi retsepte.

VIMMA ÄKIS

Retsept 4-le

 

Umbes 400 g vimmafileed, ilma nahata

1 keskmine mugulsibul

Soolahelbeid või kivisoola

Värskelt jahvatatud musta pipart

Värskelt pressitud poole laimi mahl

2 spl külmpressitud oliiviõli või mõnda muud mahedamaitselist õli

Peotäis pohli

 

Serveerimiseks:

Hakitud murulauku

Võis praetud musta teraleiba

Värskeid soolakurke

 

Lõika kalafilee kuubikuteks, raputa üle soola ja pipraga.

Koori mugulsibul, haki pisikesteks kuubikuteks ja lisa kalale.

Piserda kalale õli ja sidrunimahl ning raputa kala maitseainetega läbi.

Serveeri võis praetud musta leiva, värskelt soolatud kurkide ja hakitud murulauguga.

Toimetaja: Merit Maarits

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: