"Suus sulav Eesti" retseptid: punase sõstra želee ja majoneesi-õunakaste vähkidele
Jaanuari alguses alustas ETV eetris uus saade "Suus sulav Eesti", kus peakokk Angelica Udeküll sõidab mööda Eestit ringi, et tutvuda põneva toidumaailmaga ja katsetada uusi retsepte.
Punase sõstra želee ehk Kosmos
2 liitrit punaseid sõstraid
500 g moosisuhkrut
1 dl Põltsamaa Tõmmut
Pane marjad ja suhkur paksupõhjalisse potti ja keeda tasasel tulel umbes 10 minutit. Lisa marjadele Põltsamaa Tõmmu ja keeda kuni marjad on pehmed.
Suru marjad läbi tiheda sõela, vala uuesti potti ja keeda veel paar minutit. Kontrolli želee paksenemist, tõstes pisut moosi taldrikule. Kui želee hakkab tarretuma, ongi keedus valmis.
Vala želee puhastesse purkidesse ja sule õhukindlalt.
Kosmos sobib suurepäraselt serveerimiseks leibjuustu ehk Ahja juustuga.
Majoneesi-õunakaste vähkidele
200 g majoneesi
1 tl Põltsamaa sinepit
1 dl Põltsamaa kuldset veini
Sool
1 keskmine õun
Sega majoneesi hulka sinep, Põltsamaa kuldne ja pisut soola. Õunad koori ja haki väikesteks kuubikuteks ning lisa majoneesikastmesse.
Serveeri keedetud vähkide lisandiks.
Toimetaja: Kerttu Kaldoja