"Suus sulav Eesti" retseptid: punase sõstra želee ja majoneesi-õunakaste vähkidele ({{contentCtrl.commentsTotal}})

"Suus sulav Eesti" Autor/allikas: ERR

Jaanuari alguses alustas ETV eetris uus saade "Suus sulav Eesti", kus peakokk Angelica Udeküll sõidab mööda Eestit ringi, et tutvuda põneva toidumaailmaga ja katsetada uusi retsepte.

Punase sõstra želee ehk Kosmos

2 liitrit punaseid sõstraid
500 g moosisuhkrut
1 dl Põltsamaa Tõmmut

Pane marjad ja suhkur paksupõhjalisse potti ja keeda tasasel tulel umbes 10 minutit. Lisa marjadele Põltsamaa Tõmmu ja keeda kuni marjad on pehmed.

Suru marjad läbi tiheda sõela, vala uuesti potti  ja keeda veel paar minutit. Kontrolli želee paksenemist, tõstes pisut moosi taldrikule. Kui želee hakkab tarretuma, ongi keedus valmis.

Vala želee puhastesse purkidesse ja sule õhukindlalt.

Kosmos sobib suurepäraselt serveerimiseks leibjuustu ehk Ahja juustuga.

Majoneesi-õunakaste vähkidele

200 g majoneesi
1 tl Põltsamaa sinepit
1 dl Põltsamaa kuldset veini
Sool
1 keskmine õun

Sega majoneesi hulka sinep, Põltsamaa kuldne ja pisut soola. Õunad koori ja haki väikesteks kuubikuteks ning lisa majoneesikastmesse.

Serveeri keedetud vähkide lisandiks.

 

Toimetaja: Kerttu Kaldoja

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: