"Suus sulav Eesti" retseptid: ühepajatoit ja kohupiima-kamakreem mustikatega
Saatesarja "Suus sulav Eesti" teises osas reisis peakokk Angelica Udeküll reisib Kagu-Eestisse, kus ta tegi Võromaa toorainetest õhtusöögi kunstnik Navitrollale ja tema õele. Avaldame õhtusöögiks valmistatud toitude retseptid.
ÜHEPAJATOIT
Retsept 4-6-le
2-3 spl selitatud võid
4 väiksemat mugulisbulat
400 g suitsuliha, näiteks küljetükki või triibuliha
8 värvilist porgandit
2 väiksemat kollast peeti
2 keskmist pastinaaki
½ väiksemat peakapsast
10-12 beebikartulit
Soola
Peotäis ürte, näiteks piprarohi, petersell, till
Pese ja koori köögiviljad. Lõika porgandid ja pastinaagid kangideks ning sibul, kollane peet ja kapsas sektoriteks. Suitulihast lõika paari sentimeetri paksused viilud.
Sulata paksupõhjalise poti põhjal või, lisa sibulad ning kuumuta paar minutit. Prae eraldi pannil suitsulihaviilud. Lao köögiviljad kihiti potti nii et suitsuliha jääks keskmiseks kihiks ja kapsas kõige pealmiseks. Lisa köögivilja kihtide vahele värskeid ürte. Raputa kapsale pisut soola. Kata pott kaanega ja hauta ühepajatoitu madalal kuumusel, kuni köögiviljad on peaaegu pehmed.
Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ja prae seejärel paar minutit sulavõis. Lisa need serveerimisel ühepajatoidule.
KOHUPIIMA-KAMAKREEM MUSTIKATEGA
Retsept 4-6-le
200 g kohupiima
1 spl suhkrut
200 ml vahukoort ehk 35% rõõska koort
2 spl kama
2 dl värskeid mustikad
1-2 spl vanillisuhkrut
Suru kohupiim läbi sõela. Vahusta vahukoor suhkruga. Sega omavahel kohupiim, vahukoor ja kama.
Purusta mustikad sauseguriga püreeks ja lisa vanillisuhkur. Serveeri kohupiima-kamakreemi mustikapüreega.
Toimetaja: Kaspar Viilup
Allikas: "Suus sulav Eesti"