"Suus sulav Eesti" retseptid: ühepajatoit ja kohupiima-kamakreem mustikatega

Saatesarja "Suus sulav Eesti" teises osas reisis peakokk Angelica Udeküll reisib Kagu-Eestisse, kus ta tegi Võromaa toorainetest õhtusöögi kunstnik Navitrollale ja tema õele. Avaldame õhtusöögiks valmistatud toitude retseptid.

ÜHEPAJATOIT
Retsept 4-6-le

 

2-3 spl selitatud võid

4 väiksemat mugulisbulat

400 g suitsuliha, näiteks küljetükki või triibuliha

8 värvilist porgandit

2 väiksemat kollast peeti

2 keskmist pastinaaki

½ väiksemat peakapsast

10-12 beebikartulit

Soola

Peotäis ürte, näiteks piprarohi, petersell, till

 

Pese ja koori köögiviljad. Lõika porgandid ja pastinaagid kangideks ning sibul, kollane peet ja kapsas sektoriteks. Suitulihast lõika paari sentimeetri paksused viilud.

Sulata paksupõhjalise poti põhjal või, lisa sibulad ning kuumuta paar minutit. Prae eraldi pannil suitsulihaviilud. Lao köögiviljad kihiti potti nii et suitsuliha jääks keskmiseks kihiks ja kapsas kõige pealmiseks. Lisa köögivilja kihtide vahele värskeid ürte. Raputa kapsale pisut soola. Kata pott kaanega ja hauta ühepajatoitu madalal kuumusel, kuni köögiviljad on peaaegu pehmed.

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna  ja prae seejärel paar minutit sulavõis. Lisa need serveerimisel ühepajatoidule.

 

KOHUPIIMA-KAMAKREEM MUSTIKATEGA
Retsept 4-6-le

 

200 g kohupiima

1 spl suhkrut

200 ml vahukoort ehk 35% rõõska koort

2 spl kama

2 dl värskeid mustikad

1-2 spl vanillisuhkrut

 

Suru kohupiim läbi sõela. Vahusta vahukoor suhkruga. Sega omavahel kohupiim, vahukoor ja kama.

Purusta mustikad sauseguriga püreeks ja lisa vanillisuhkur. Serveeri kohupiima-kamakreemi mustikapüreega.

Toimetaja: Kaspar Viilup

Allikas: "Suus sulav Eesti"

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: