"Ringvaade" testis, kui mitu minutit kulub muna kõvaks keetmiseks
Eesti Peakokkade Ühendus postitas hiljuti teate, et on teinud revolutsioonilise avastuse munakeetmises. "Ringvaade" proovis järele, mida see täpsemalt tähendab.
"Kui varasemalt arvati, et näiteks aastavahetuse kartulisalati või rosolje jaoks tuleb muna keeta seitse või vahel isegi vaid viis minutit, siis nüüd öeldakse, et suuri mune tuleb keeta lausa 12 minutit," selgitas Marko Reikop.
"Ringvaate" katse käigus keetsid nad nii S, M kui L suuruses munasid viis, seitse ja kümme minutit. Kuigi väidetavalt peaks muna keetmiseks piisama viiest minutist, siis selgus, et nii lühikese ajaga jäävad kõik munad vedelaks. Üllatuslikult avastasid nad, et isegi kümne minutiga ei keenud S suuruses muna kõvaks.
Toimetaja: Kaspar Viilup
Allikas: "Ringvaade"