Dmitri Rooz viis Eesti kokkade olümpia finaali
Bocuse D'Ori võib julgelt nimetada kokkade olümpiaks ning tänavu on Eesti Dmitri Roozi juhtimisel jõudnud võistluse finaali.
"Lootus on ikka," vastas Rooz "Ringvaates" küsimusele, kas Eestil oleks võimalik Bocuse D'Or ka võita. "Peab lihtsalt tegema ilusti ja hea maitsega toitu. Pool aastat on treenitud sellega, lootust on."
Põhiroaks valmistavad kokad tänavu kana, vähki ja vegantoitu. Üllatuslikult kala seekord valmistada ei tulnudki.
Eesti veganroog koosneb krõbedast tatratrühvlist, kõrval peterselliželeega kaetud petersellijuurekreem, praetud puravik koos puravikuvahuga, lisaks ka puravikupuljong.
Roozi motiveerib teadmine, et saab näidata, kui kaugele Eesti on võimeline jõudma. Bocuse D'Ori võit annaks Roozi sõnul sarnase prestiiži nagu Oscari võitmine näitlejale.
Varasematel aastatel on Bocuse D'Ori finaali jõudnud veel Vladisalv Djatšuk, Heidi Pinnak ja Dmitiri Haljukov.
Toimetaja: Kerttu Kaldoja