Sushikokk Jaapanist näitas otsestuudios oskusi

Video
20.05.2016 19:53
Rubriik: Elu

"Ringvaate" stuudios oli külas sushikokk Jaapanist, kes näitas, kuidas käib õige sushi tegemine ning proovis pakendatud ja madalama kvaliteediga toodet, mida kiiruga poest kaasa haaratakse.

Stuudios olid külas kaks kokka, kellest üks on 40-aastase staažiga kokk Shôji Kaneko ning Tokumaru peakokk Daigo Takagi, kes elab Eestis juba viis aastat ning oskab ka eesti keelt.

Daigo Takagi märkis, et eestlased armastavad sushit väga ning Tallinnast on võimalik saada hea kvaliteediga sushit.

Professionaalse koka sõnul on sushi tegemisel kõige olulisem puhtus, kiirus ning täpsus.

Professionaalseks sushikokaks saamiseks peab õppima vähemalt kolm aastat mõnes restoranis. Vanasti oli vaja selleks lausa 10-15 aastat.

Mõlemad kokad on nõus poest saadaolevat pakendatud sushit sööma, kuid riisikvaliteet ei säili kui temperatuur on liiga madal. Poest ostetud sushi riis oli kokkade sõnul liiga pehmeks keedetud ning kokku surutud.

Pudruriis sobib kokkade sõnul kodus sushi tegemiseks, mitte aga restorani. Õige riis peab olema maitsestatud äädika, soola ja suhkruga ning seda tuleb teha pärast keetmist.

Homme on ERKI Moeshow ja seal tehakse muuhulgas gurmeesushit. Jaapanist Eestisse sõitnud kokk on ise kohapeal, kõigil on võimalik osa saada sellest, mida ta suudab ja oskab.

Toimetas
Jaanika Valk

Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}

Teade toimetusele edastatud

Sellelt Ip-aadressilt on ligipääs piiratud

Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar