Mükoloog tutvustas söödavaid kevadseeni
Botaanik ja mükoloog Tõnu Ploompuu rääkis paljude kööki jõudvast kevadkogritsast, mis on kupatamata väga mürgine.
"Temaga on see, et ta on tugevalt tervist kahjustava toimega. Samal ajal on neid söödud ka päris toorelt ja pole midagi juhtunud," ütles Ploompuu ETV saates "Ringvaade".
Mehe sõnul sõltub kõik iga inimese organismist. "Teda on kõige rohkem kevadseentest, seetõttu võib teda süüa," ütles Ploompuu.
Kevadkogritsat ei tohi aga mitte mingil juhul läbikupatamata süüa. Paraku sarnaneb kevadkorgits kurrelite ja mürklitega, mis ei vaja kupatamist.
Ploompuu ise on tänavu söönud nii kurreleid kui ka mürkleid. Mees lisas, et söödavaid seeni on aastaringselt.
Toimetaja: Rutt Ernits