Noor kokkaja Helena Kõivsaar: putru ei pea kartma
Täna on rahvusvaheline pudru keetmise päev. Solarises toimus parima pudru valimine, võitis Helena Kõivsaar, GAG -i kaheteistkümnenda klassi õpilane odrahelbe pudruga.
"Puder on tervislik!" rõõmustas noor võitja "Ringvaates". "Armastan kokkamist. Pean ka toidublogi. Putru saab teha väga erinevalt. Olen teinud näiteks ahjuputru."
Võidupuder valmis odrahelvestest ja see on ka Helena igahommikune söök. "Seal on sees ka kookost. Magus ei ole ta sellepärast, et ma suhkrut ei kasuta. Magustan kõik toidud loodusliku suhkruasendajaga. Kasutatud on ka banaani."
Tänu pudrule on Helena pooleteise aastaga 27 kilo alla võtnud. "Söön palju, aga õigeid asju õigetes kogustes. Mina keedan oma putru hoopis kohvikoorega ja kõrvale söön kodujuustu, et saada ka valku. Toidud, mida ma varem sõin, olid tasakaalust väljas ja portsjonid olid liiga suured.
"Süsivesikuid on inimesele vaja. Minu iga toidu juurde käib täisterapasta, kartul või riis. Putru ei pea kartma!" julgustas Kõivsaar.
"Ringvaate" Facebook'i lehelt on Helena odrapudru retsept peagi leitav.
Toimetaja: Mari Kartau