"Ringvaade" proovis põnevaid jäätiseid
"Ringvaade" käis vaatamas, kuidas valmistatakse jäätist meresoolast ja karamellist, küüslaugust ning puravikust.
Kõigepealt käis "Ringavaate" reporter Mai Palling ökojäätise tootja La Muu juures vaatamas, kuidas valmib meresoola-karamelli jäätis. "Masin külmutab ühte portsu umbes veerand tundi ja see segu, mis me siia paneme, on +4 kraadi ja kui ta siit masinast välja tuleb, on ta -9 kraadi,"selgitas LaMuu jäätisemeister Katrin Talvik, kelle sõnul on selle jäätise üles leidnud mitmeid need inimesed, kes muidu jäätisesõbrad ei ole.
Seejärel piilus ta Tallinna Raekoja platsil asuvasse küüslaugurestorani Balthasar, kus, nagu nimigi ütleb, valmistatakse jäätist küüslaugust. Selleks tuleb kokku segada mee sees keedetud küüslauk, munasuhkru-vahukoore segu ja vahukoor.
Kolmanda põneva jäätise leidis Mai Palling restoranist Noa, kus valmistatakse teiste seas puravikujäätist. Selle valmistamiseks tuleb teha koogel-moogel ja see siis koore- ja piimaseguga kuumutadada. Kui see maha jahutada, siis tuleb lisada kuivatatud ja jahvatatud puravikud ning puravikujäätis ongi valmis!
Toimetaja: Mariell Raisma