"Köögikultuur" sai liharoa valmistamisel innustust Motörheadi solistist
Kulus vaid veerand tundi ja korralik veiseliha lõik viskikastmes koos roheliste ubadega jõudis taldrikule. Retsept on saanud inspiratsiooni rokijumalast endast, Motörheadi Lemmyst.
"Steigi valmistamine on üks lihtsamaid asju üldse, põhiline on hea tooraine," julgustas toidublogija Kärt Peterson liha valmistamist proovima. Kasulik on selleks omada ka tuttavat lihunikku, kellelt head steigitükki nõutada.
600-700 g lihaveise välisfileed või sisefileed või antrekooti
1 dl viskit
1 mugulsibul
2,5 dl köögiviljapuljonit
1 spl võid
2 spl Dijoni sinepit
1 spl õli
0,5 tl õunaäädikat
soola-pipart
Lõika lihatükk neljaks ühesuuruseks tükiks, kuivata ja lase soojened toatemperatuuril vähemalt üks tund. Maitsesta mõlemalt poolt soola ja musta pipraga. Aja pann kuumaks, lisa õli ja prae lihalõike mõlemalt küljelt 1-2 minutit. Lase praetud tükkidel 10 minutit katmata seista.
Samal ajal valmista kaste: lisa pannile hakitud sibul, lase paar minutit pruunistuda. Lisa viski ja süüta see pika tikuga. Ole hoiatatud leekide eest! Kui leegid kustuvad ja alkohol on põlenud, lisa puljong ja lase veidi keeda. Vispelda sisse sinep, või, äädikas, maitsesta soola-pipraga. Serveeri steik ja kaste näiteks praetud roheliste ubadega.
"Köögikultuur" pani retsepti järgi toidu valmistamise lihtsustamiseks kokku ka video, mis kirjeldab toidu valmimist detailsemalt:
Toimetaja: Kertu Loide