"Köögikultuur" valmistas parima toidu tudengitele
Raadio 2 on sel nädalal ülikoolilinnas Tartus ja tähistab tudengite kevadpäevi. Saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Petersoni käe all valmis sel puhul taskukohane, ent maitsev toit.
Prooviti valmis saada eriti hea säästutoit, mis oma maitselt ei jää kuidagi alla Hiina restoranis pakutavale. Tehti nuudlisuppi, mille eelarve jääb tublisti alla viie euro ning täidab ära vähemalt neli kõhtu.
Tudengi-eri: Nuudlisupp
250 g hakkliha
praadimiseks veidi toiduõli
2 sl köögiviljapuljongit
1 keskmine porgand
pool pead brokkoliõisikuid
1 küüslauguküüs
2 muna (vastavalt sööjate arvule)
2 plaati munanuudleid
1 dl tumedat sojakastet
törts laimi- või sidrunimahla
soovi korral tšillikastet
Kuumuta pott vähese õliga, lisa hakkliha potti. Pruunista see, lisa puljong, laimimahl, sojakaste hakitud porgand ja brokkoli. Keeda 5 minutit ja keera kuumus veidi madalamaks, et supp ei muliseks väga hoogsalt. Lisa puljongisse mõlemad munad, ilma et need puruneksid. Keeda veel 3 minutit, lisa nuudliplaadid nii, et sa mune katki ei teeks. Lase supil korraks keema tõusta, keera kuumus maha ja lase nuudlitel paar minutit tõmmata. Maitse ja vajadusel lisa sojakastet. Serveeri kaussidesse, igale sööjale pane üks muna, serveeri tšillikastmega. Kui mune ei usalda supi sees pošeerida, siis võid need eelnevalt ka keeta või praadida.
Kuula saadet siit:
Toimetaja: Kertu Loide