"Ringvaade" testis looduslikke suhkruasendajaid
Grete Lõbu ja Marko Reikop maitsesid "Ringvaate" stuudios erinevaid taimseid alternatiive, millega on võimalik suhkru asemel oma toitu maitsestada.
Paraguai suhkruleht ehk stevia oli nende hinnangul magus ja kibe ühekorraga ning veidi ebameeldiva kõrvalmaitsega.
Jakooni juur meenutas saatejuhtidele bataati, olles tekstuurilt sarnane kartulile, kuid samas veidi maitsetu. Jakoonisiirupit Reikop magustajana pigem ei kasutaks, see oli tema hinnangul veidi tõrvane ja meenutas grillkastet, olles samal ajal magus. Pannkoogitaigna sisse võiks tema hinnangul seda panna, aga koogi peale mitte.
Palmisuhkrut on mõlemad saatejuhid oma koduses köögis ka varem proovinud.
Toimetaja: Kerttu Kaldoja