Bocuse d'Orile sõitev Dmitri Rooz: võistlustaldrikut olen ma timminud pool aastat

Video
9.05.2016 20:33
Rubriik: Elu

Sel aastal sõidab Eestit kokkade olümpiale esindama Dmitri Rooz, kes käis konkursil ka 2010. aastal. "Ringvaate" stuudios rääkis ta mõne sõnaga, kui palju eeltööd on tulnud seekordseks konkursiks teha.

Kokk Dmitri Rooz selgitas "Ringvaates", et põhiline tooraine, mis tema kalaroa jaoks ette antud on, oli sterlet ja must kalamari. "Seda taldrik olen ma timmitud pool aastat - selle peale on käinud läbi käe 220 kala," ütles Rooz ja näitlikustas, et kui on vaja valmistada 14 portsu, siis läheb iga kord 5 kala. "Õnneks tegeleb tänaseks sellega ka Varbla kalakasvatus, seega on kala juba lihtsam kätte saada."

Kalaroog on aga vaid üks osa konkursist - näiteks tuleb valmistada ka toit hirvelihast. "Kokku tegin ma konkursi jaoks trenni 45 korda ehk ka hirveliha kulus üle 100 kilo." Liha pärineb tema sõnul Saaremaa jahimeestelt ning ta peab selle liha kvaliteeti hämmastavaks. "On üldse väga meeldiv teada, et suur osa minu lihast ja kalast on tulnud otse loodusest."

Erinevalt eelnevast korrast on Roozil sel korral suurem ettevalmistus. "Ma olin ka eelmiseks korraks palju tööd teinud, aga sel korral olen ma rohkem tasemel ning jõuan kindlasti ka finaali," kinnitas ta.

Bocuse d'Or võistlus toimub 10. mail ning seda saab otseülekandes jälgida siit.

Toimetas
Kaspar Viilup

Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}

Teade toimetusele edastatud

Sellelt Ip-aadressilt on ligipääs piiratud

Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar