Marko Reikop mekkis keskaegseid toite
"Ringvaate" saatejuht Marko Reikop maitses täna keskaegseid toite.
Arheoloog Krista Sarv rääkis, et praeguse Tallinna kesklinna alal oli keskajal äärelinn ning siin elasid käsitöölised ja põlluharijad. Toonase aja ilmestamiseks oli ta valmistanud ka keskaegseid toite.
Keskaegne inimene pidas reedel ja laupäeval paastu. Toidud olid toona tagasihoidlikud.
Stuudiosse tegi ta maitsmiseks marineeritud kapsast, kuhu kuulusid kapsas, veini sisse segatud sinep, köömned ja aniis.
Kolmjalgpotis serveeriti aga pajarooga, kuhu kuulus loomaliha, seller, porgand ja vürtsid.
Magustoiduks pakuti meest, leivast ja ingverist ning piprast käkki. See kuulus keskajal rikkamate inimeste toidulauale.
Toimetaja: Silver Kuusik