Eesti leiva päev meelitas vabaõhumuuseumisse

Video
Vahur Lauri
18.09.2016 19:08
Rubriik: Elu

Tuhanded inimesed käisid Eesti Vabaõhumuuseumis Eesti leiva päeval, kus sai vaadata rukkileiva saamislugu rehepeksust ja jahu jahvatamisest kuni küpsetamiseni.

Seletati ka, miks tainas enne ahju minekut peab peidus olema ja anti põrandaleiba maitsta, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Vabaõhumuuseumis Härjapea talus näidati leivapäeva tähtsaimat osa - leiva küpsetamist. Leivategemist käis taluperenaistele kunagi õpetamas kolleeg põllumajandusmuuseumist. Põhitarkus tuleb oma kogemustest ja leivategu käib tunde järgi. Taigen peidetakse kerkimise ajaks ära - et tuuletõmbust ei saaks.

Härjapea talu perenaise Birgit Salumäe õpetus kõlas nii: kõigepealt tuleb ahi kuumaks kütta - seal hulk puid ära kütta, nii umbes 2-3 tundi. "Selle järel söed välja tõmmata, ahi täiesti ära puhastada. Kuna meie teeme põrandaleiba, siis me panni ei kasuta - leib läheb otse ahju põrandale."

Vaata lähemalt videost.


Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}

Teade toimetusele edastatud

Sellelt Ip-aadressilt on ligipääs piiratud

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar