Huvi Pärnu kohvikute nädala vastu on üllatavalt suur
Pärnus tehti kevadel edukalt kulgenud restoranide nädala eeskujul täna algust kohvikute nädalaga.
Sel nädalal püüavad paljud pärnakad ja linnakülalised kõik kohvitamise kohad läbi käia ja saada ettekujutuse, mida nädala eripakkumise puhul on suudetud välja mõelda. Oluline on aga, et saab ka oma kohvivalmistamise oskusi täiendada. Näiteks selgub, et päris keevat vett presskannu jahvatatud kohvile peale valada pole õige, vahendas "Aktuaalne kaamera".
"Temperatuur võiks jääda 92-96 kraadi vahele. Lihtne nipp on selline, et kui lasete vee keema, siis laske veel minut aega seista. /.../ Natuke aega jahtub ja siis kallake peale. Saate oivalise tassi kohvi," rääkis baristade koolitaja Coffee People'ist Rene Õuemets.
Jooma võib tema sõnul hakata siis, kui kohvi tõmbeprotsess on lõppenud. "3-4 minutit võiks presskann olla. Selle vahemiku sees võiksite ka pressida, aeglaselt-sujuvalt," rääkis ta.
Pärnu Jahtklubi restoran on kohvikute nädalaks klubiruumis kohviku avanud ja peakokk Sergei Tšekmarjov näitab, kuidas hea fantaasia on selles ametis suureks abiks.
"Tegin valmis kõrvitsa-toorjuustukoogi vinüülplaadil Meloodia. Sisaldab küpsisepuru, natuke pähkleid, astelpajuželeed, põdrasammalt, beseed, kuivatatud õunu. Pakume seda pop-up kohviku raames Pärnu jahtklubis üheksa päeva," rääkis Tšekmarjov.
Kuna huvi kohvikute nädala vastu on üllatavalt suur, soovitatavad korraldajad kohad broneerida.
"Tegelikult oli see tore üllatus, sest restoranide nädal oli kevadel niivõrd edukas ja osalema tahtis tulla ka mõni restoran, kes on nüüd kohvikute nädalal avanud ajutise kohviku. Kokku on 24 kohvikut, kes tänasest nädala eripakkumisi pakuvad," rääkis kohvikute nädala projektijuht Kadi Elmeste.
Eripakkumine, kus iga kohvik saab oma fantaasiat näidata, sisaldab soolast eelrooga, desserti ja tassi teed või kohvi ning maksab igal pool ühe palju ehk seitse eurot.
Toimetaja: Merili Nael