"Köögikultuuris" valmis tex-mex burger

21.01.2016 10:14

Mis "Köögikultuur" see on, kus burgerit tehtud pole? Poolik! Aga juba ongi viga parandatud ja Raadio 2 "Köögikultuuris" valmis tex-mex maitsetega ülimaitsev, mahlane ja hõrk burger.

Hea ja mahlase pihvi saladus on see, et liha tuleks katsuda, mudida ja segada võimalikult vähe. Hea burgeripihv ei ole kokku pressitud nagu mõni vanaema kotlet vaid ta on kergelt vormitud ja vaid külgedelt maitsestatud lihane unistus. Ja natuke on temas ka rasvatäppe, sest liiga taine pihv on kuiv ja veidi igav.

Retsept:

150 g veisehakkliha (1 sööja kohta)
soola-musta pipart

Avokaadokreem ehk eriliselt mõnus burgerikaste:
1 küps avokaado
0,25 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 spl laimimahla
2 spl maitsestamata jogurtit
veidi värsket koriandrit
1 tl vürtsikat kastet ehk srirachat
veidi soola

mõned tomatid
cheddar juustu
burgerikukleid
värsket koriandrit

Vormi hakklihast pihvid ja maitsesta julgelt mõlemalt poolt soola ja musta pipraga. Valmista avokaadokreem: lisa kõik kreemi koostisosad köögikombaini ja töötle ühtlaseks kreemiks. Aja oma grillpann kuumaks ja grilli pihve mõlemalt küljelt 3-5 minutit. Kui keerad pihvil külge, lisa kohe pihvile ka juust, et see mõnusalt sulada saaks.

Ja nüüd pane burger kokku! Poolita kukkel, määri põhi ohtralt kreemiga, aseta kreemile mõned tomativiilud, siis juustune pihv ja kõige tipuks veidi värsket koriandrit. Naudi kohe ja võimalusel koos sõpradega!

Toimetas
Rutt Ernits

Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}

Teade toimetusele edastatud

Sellelt Ip-aadressilt on ligipääs piiratud

Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar