"Köögikultuur" pani kokku vürtsika roa Halloweeni vaimus

29.10.2015 10:47
Rubriik: Meelelahutus

Saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson said sel nädalal inspiratsiooni USA pühast Halloweenist, mil põhiliseks toiduks ja dekoratsiooniks on kõrvitsad.

Raadio 2 saates "Köögikultuur" tehti valmis kõrvitsakarri "Pumpkin spice". Tegemist on vegan-roaga, mis tähendab, et selle valmistamisel ei ole kasutatud ühtki loomset toiduainet.

"Ega mulle eriti ei meeldi, et see Halloween tähtpäevana Eestisse pressib, sest ega meil sellega kultuuriliselt suurt pistmist ei ole. Aga eks tarbida on ju vaja. 31. oktoobril on võimalus tähistada igasuguseid pühasid, nii kristlikke kui paganlikke, kuidas soov on," kirjutas Peterson oma blogis.

Retsept:

300 g puhastatud kõrvitsakuubikuid
2 spl kookosõli
1 suurem mugulsibul
3 küüslauguküünt
1 purk kookospiima
1 laimi mahl
100 g värsket spinatit
1 tšillikaun
2 tl rohelise karri pastat
2 tl kaneeli
1 tl ingveripulbrit
0,5 tl jahvatatud koriandrit
1 tl kurkumit
0,5 tl jahvatatud kardemoni
veidi riivitud muskaatpähklit
1 spl meresoola
peotäis värsket münti

3 dl riisi (basmati või täistera)
6 dl vett
2-3 spl kookoskoort
5-8 kardemonikupart
1 laimi koor
1 tl soola

Haki sibul ja küüslauk. Lisa kookosõli haudepotti, lase soojenda. Lisa kõik kuivad vürtsid, sega ja lase neil minut või kaks aromatiseeruda ehk kuumeneda. Jälgi hoolikalt, et nad põhja ei kõrbeks! Lisa hakitud sibul ja küüslauk, sega ja lase kaane all paar minutti higistada. Kuumus olgu pigem madal.
Lisa kookospiim, karripasta, hakitud tšillikaun, sool ja kõrvitsakuubikud, sega ja lase haududa 20-25 minutit. Kui kõrvits on pehme, lisa pestud värske spinat ja münt, sega ja lase kaane all tõmmata paar minutit.

Riisi valmistamiseks pane kõik ained potti, lase vedelikul keema tõusta, keera kuumus väga madalaks ja lase haududa kaane all, vahepeal ära riisi sega. Sõltuvalt riisi sordist võib valmimine aega võtta 10-30 minutit, vaata täpset keetmisaega pakilt.
Serveeri röstitud kookoshelveste ja maitsestamata jogurtiga.

Toimetas
Kertu Loide

Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}

Teade toimetusele edastatud

Sellelt Ip-aadressilt on ligipääs piiratud

Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

täna etv-s

täna vikerraadios