Selgunud on 50 Eesti parimat söögikohta
Täna kuulutati välja käesoleva aasta Eesti 50 parimat söögikohta. Tabelisse pääses ka 14 uut tulijat.
“Eesti paremates söögikohtades toimub praegu selgelt nähtav põlvkondade vahetus," kommenteeris tabeli koostaja, programmi Eesti Maitsed juht Aivar Hanson saadetud pressiteates. “Kuid noorus ei tähenda enam kogemuste puudumist. Edukad on need söögikohad, millel on unikaalne kontseptsioon. Teistest eristumine nõuab julgust”.
50 parimat söögikohta on välja valitud restoranide võtmetöötajate häälte alusel. Nüüd asub tööle rahvusvaheline žürii, kes hindab söögikohti külastuskogemuse põhjal ning sügisel saab sellest nimekirjast edetabel.
Eesti Maitsed on 2008. aastal alustatud programm, mis toetab kulinaarsete oskuste arendamist ning tutvustab Eestit, kui hea toidu maad.
50 parimat Eesti söögikohta on:
Aed
Alexander
Antonius
Bocca
Cafe Lyon
Chedi
Cru
D.O.M. Uus!
Dominic
Enzo Uus!
Fellin
GMP Pühajärve
Gianni
Hapsal Dietrich
Hermitage Uus!
Horisont
Kaheksa Jalga
Kaks Kokka Uus!
Kalamajaka kohvik Uus!
Kolm Sibulat
Konrad Uus!
La Bottega
Leib Resto & Aed
Lime Lounge Uus!
MEKK
Manna La Roosa Uus!
Meat Market
Moon
Mr Jakob
NOA
Neh
OKO
Pegasus Uus!
Piparmünt Uus!
Polpo
Põhjaka
Raimond Uus!
Rataskaevu Uus!
Retro
Ribe
Ruhe
Salt
Tammuri
Tchaikovsky
Truffe
Umami Uus!
Villa Mary
Wicca
Ö
Ööbiku Gastronoomiatalu
Toimetaja: Kerttu Kaldoja