Limonaad, Merevaik ja Maiuspala on eestlaste südames püsinud aastakümneid ({{commentsTotal}})

Kui paljud toiduartiklid tulevad ja lähevad, siis mõned on pugenud sügavale eestlaste südamesse.

"Ringvaade" käis koos Hannes Hermakülaga uurimas, millised kommid, juust ja karastusjook on püsinud edetabelite tipus juba 50 aastat ja kuidas neid valmistatakse.

Merevaigu retsept on püsinud muutumatuna juba 50 aastat ning selle aja jooksul on veidi muudetud vaid konsistentsi, kuna sai on ajas läinud pehmemaks. Sulatatud juustu retsept on küll salastatud, kuid kirjalikul kujul seda kuskilt raudkapist ei leia, vaid antakse edasi meistrilt-meistrile.

Limonaad on juba 71-aastane ning selle kunagiseks loojaks on grusiin. Limonaadi valmistamine algab Venemaalt saabunud kontsentraadist.

Eestlaste lemmikkommiks on juba viimased 60 aastat olnud Maiuspala. Aastas valmistatakse viis miljonit Maiuspala kommi.

Toimetaja: Kerttu Kaldoja



elu
Piret Saul-Gorodilov

Selgusid Raadioteatri kuuldemängutekstide võistluse võitjad

3. novembril premeeritakse Raadioteatri kuuldemänguvõistluse võitjaid. Konkurss kuulutati välja kevadel, et leida kogenud kirjutajate kõrvale uusi andekaid ja raadiodramaturgia eripära tajuvaid autoreid. Kokku saadeti konkursile 15 võistlustööd.

Eurovisioon
Eesti Laul
ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: