Selgusid Eesti parimad piima-, kondiitri, pagari- ja lihatooted ({{commentsTotal}})

Täna ja homme leiavad Tallinna teeninduskoolis aset Eesti Parim Toiduaine 2017 konkursi hindamised, mille käigus saavad oma kategooria parima toiduaine tunnustuse üheksa toodet.

Eesti toiduainetööstuse liidu juhataja Sirje Potisepp kinnitas, et konkurents on tänavu tihe. "Hindamiskomisjon on täna ligi 300 minutit hinnanud," rääkis Potisepp.

Alustuseks valiti välja parim lihatoode, milleks on Rannarootsi pardikoivad hapukapsaga. "Hapukapsas pardikoibadega ei ole Eesti peredes mitte sugugi teadmata ja ettevõtte esindajad on äärmiselt uhked oma võidu üle," kinnitas Potisepp.

Teiseks selgitati välja parim piimatoode, milleks on Saaremaa piimatööstuse Old Saare juust. Potisepa sõnul on juustul suur ekspordipotentsiaal. "Kogu Saaremaa toodete müügile aitab kaasa kui mõne jaoks unelmate saare tuntus ja kuulsus," rääkis Potisepp.

Parim kondiitritoode on Tuljaku šokolaad Kalevilt. "Väga-väga tubli toode ja uue Kalevi sarjaga kenasti haakuv," kiitis Potisepp.

Parimaks pagaritooteks nimetati Eesti Pagari täistera RÖST. "Sellel aastal on ta parim ja kindlasti väga väärikas toode," lausus Potisepp.

Esimesel päeval astusid võistlustulle lihatooted, piimatooted, pagaritooted ja kondiitritooted ehk ühtekokku 45 hõrgutist erinevatelt Eesti toidutööstustelt.

23. korda aset leidva konkursi võidutoode pälvib Eesti Parim Toiduaine 2017 kuldmärgi 26. aprillil toimuval Eesti toiduainetööstuse liidu XI aastakonverentsil. Möödunud aastal kuulutati Eesti parimaks toiduaineks Balbiino Mango Smuutikese jäätis.

Toimetaja: Rutt Ernits-Sups



elu
Piret Saul-Gorodilov

Selgusid Raadioteatri kuuldemängutekstide võistluse võitjad

3. novembril premeeritakse Raadioteatri kuuldemänguvõistluse võitjaid. Konkurss kuulutati välja kevadel, et leida kogenud kirjutajate kõrvale uusi andekaid ja raadiodramaturgia eripära tajuvaid autoreid. Kokku saadeti konkursile 15 võistlustööd.

Eurovisioon
Eesti Laul
ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: