Taani tipprestorani mänedžer tunneb huvi Eesti toidukultuuri vastu ({{commentsTotal}})

Taani tipprestorani endine mänedžer tunneb huvi Eesti restoranikultuuri vastu.

Veel 15 aastat tagasi ei teatud maailmas Skandinaavia köögist mitte midagi. Siis aga valiti väike Kopenhaageni restoran Noma kolm korda maailma parimaks ning meiegi siin hakkasime nende eeskujul sammalt sööma. Noma endine mänedžer Anders Selmer tunneb nüüd elavat huvi Eesti köögi saladuste vastu ja käis neid vaatamas täna Ülemiste Citys avatud restoranis Juur, vahendas ETV saade "Ringvaade".

"Tegelikult on inimesed sammalt söönud aastasadu, me unustasime selle lihtsalt pikaks ajaks. Me lähme juurte juurde tagasi ja vaatame, mida varem tehti," selgitas Selmer.

Uut põnevat restorani, selle kontseptsiooni ja menüüd tutvustas peakokk Kaido Metsa, kes kinnitas, et nende toidukohas vasaabit ei pakuta. "On vaja mõelda, kuidas kõik enda toorainetest tasa teha, et Eesti kööki rohkem edasi tuua," ütles Metsa.

Selmer tunnistas, et tema aeg Nomas oli suurepärane ning Eesti restoranid jõuavad sellele tasemele igaviku pärast. "Täna on see ülemaailmne fenomen. Selles osalemine on suur seiklus," kirjeldas mees Nomas töötamist.

Toimetaja: Rutt Ernits-Sups



Inimesed
Londonis elav Peeter Rebane: kui oma käitumist muuta, muutub ka terrorism

Kontserdikorraldaja ja filmitegija Peeter Rebane on juba aastaid elanud Londonis ning tõdes, et viimase aja terrorilaine on suures osas meedia manipulatsioon inimeste hirmudega.

elu
Maret Tamjärv: jaanitule kuma kaitses põlde, pererahvast, loomi

Maret Tamjärv vabaõhumuuseumist tutvustas Vikerraadios jaanitavasid.

Tele/raadio
TV3 uudistesaate logo.TV3 uudistesaate logo.
Vabalevist lahkumisel säilivad Kanal 2 ja TV3 piirangud ja kohustused

Vabalevist lahkumisest teatanud Kanal 2-l ja TV3-l säilib kohustus näidata vähemalt kuuel päeval nädalas uudiseid ning nad ei pääse ka reklaamimahtu ja -sisu puudutavaist piiranguist, kinnitas Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) side- ja meediateenuste osakonna juhataja Oliver Gailan.