Eesti kokk pälvis Bocuse d´Oril 14. koha ({{commentsTotal}})

{{1485330129000 | amCalendar}}

Kolmapäeval astus kokkade olümpiaks tituleeritud võistlusel Bocuse d´Or üles Eesti kokk Dmitri Rooz, kes saavutas 14. koha. Prantsusmaal Lyonis toimuva võistluse finaali pääses 24 paremat tippkokka üle maailma.

Nagu alati, valmistati kaks rooga kategooriates taldrik ja kandik. Esimest korda võistluste 30 aasta pikkuses ajaloos pidi taldrik koosnema sajaprotsendiliselt taimsest toorainest, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Pearoa põhikomponendid pidulikul kandikul olid tänavu Bresse´i kana ja koorikloomad.

Kandiku, millel Eesti meeskond kanarooga serveeris, disainisid Eesti kunstiakadeemia kunstnikud Risto Tali, Rait Siska ja Bruno Lillemets. Dmitri Roozil olid võistlusel abiks ka noorkokk Vladislav Borovik ja treener Pavel Djatškov. 

"Kuigi kohustusliku toorained saab kohapealt, on meil kaasas ka kohalikku kraami – näiteks puravikke, mürkleid, toortatart, Peipsi-äärset sibulat," kommenteeris Dmitri Rooz enne võistlust. Tema sõnul sujusid viimased ettevalmistused hästi, meeskond oli heas vormis. Rooz lootis võluda hindajaid just oma vegan-roaga.

Eestit žüriis esindav Dimitri Demjanov sõnas teisipäevase, esimese võistluspäeva järel, et võistlejate tase on väga kõrge.

Ta lisas, et tihedat konkurentsi näitab ka see, et temalt said teisipäeval võistelnud 12 riigist neli võrdse arvu punkte.

"Norra, Taani, Soome ja Jaapan troonivad praegu minu pingereas, aga pooled riigid on veel ees ja tulemus selgub 24 žüriiliikme koondhinnangust," selgitas Demjanov.

Teisipäeval võistlesid Rootsi, Hiina, Soome, Tšiili, Jaapan, Lõuna-Korea, Prantsusmaa, Belgia, Taani, Holland, Norra ja Ungari. Kolmapäeval võistlesid Singapur, Šveits, Austria, Eesti, USA, Island, Kanada, Brasiilia, Uruguay, Maroko, Guatemala.

Tänavuse Bocuse d'Ori, mida nimetatakse ka kokkade olümpiamängudeks, võitis USA.

Kahepäevast võistlust sõitis eri maailma paigust jälgima umbes 4000 fänni. Eestist sõitis kohale 70-80 fänni.

Toimetaja: Madis Järvekülg



elu
Reet Aus

Reet Aus teeb teksadest kampsuneid

Disainer Reet Aus ei piirdu vanade riidejääkide ümber lõikamise ja õmblemisega, vaid võtab need nüüd suisa lõimeks lahti. "Ringvaates" selgitas ta, mida see täpsemalt tähendab.

ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: