Sushikokk Jaapanist näitas otsestuudios oskusi ({{commentsTotal}})

"Ringvaate" stuudios oli külas sushikokk Jaapanist, kes näitas, kuidas käib õige sushi tegemine ning proovis pakendatud ja madalama kvaliteediga toodet, mida kiiruga poest kaasa haaratakse.

Stuudios olid külas kaks kokka, kellest üks on 40-aastase staažiga kokk Shôji Kaneko ning Tokumaru peakokk Daigo Takagi, kes elab Eestis juba viis aastat ning oskab ka eesti keelt.

Daigo Takagi märkis, et eestlased armastavad sushit väga ning Tallinnast on võimalik saada hea kvaliteediga sushit.

Professionaalse koka sõnul on sushi tegemisel kõige olulisem puhtus, kiirus ning täpsus.

Professionaalseks sushikokaks saamiseks peab õppima vähemalt kolm aastat mõnes restoranis. Vanasti oli vaja selleks lausa 10-15 aastat.

Mõlemad kokad on nõus poest saadaolevat pakendatud sushit sööma, kuid riisikvaliteet ei säili kui temperatuur on liiga madal. Poest ostetud sushi riis oli kokkade sõnul liiga pehmeks keedetud ning kokku surutud.

Pudruriis sobib kokkade sõnul kodus sushi tegemiseks, mitte aga restorani. Õige riis peab olema maitsestatud äädika, soola ja suhkruga ning seda tuleb teha pärast keetmist.

Homme on ERKI Moeshow ja seal tehakse muuhulgas gurmeesushit. Jaapanist Eestisse sõitnud kokk on ise kohapeal, kõigil on võimalik osa saada sellest, mida ta suudab ja oskab.

Toimetaja: Jaanika Valk



elu
Humanoidrobot Pepper

Virumaa muuseumis suhtleb külastajatega humanoidrobot

Sihtasutust Virumaa muuseumid võib nimetada esimeseks muuseumiks Eestis, mille ekspositsiooni osaks on humanoidrobot Pepper, kes suhtleb külastajatega, teenindab neid, suudab tantsida ja on valmis tegema selfiesid.

Reet Aus

Reet Aus teeb teksadest kampsuneid

Disainer Reet Aus ei piirdu vanade riidejääkide ümber lõikamise ja õmblemisega, vaid võtab need nüüd suisa lõimeks lahti. "Ringvaates" selgitas ta, mida see täpsemalt tähendab.

ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: