Selgusid Eesti parimad toiduained ({{commentsTotal}})

"Ringvaate" stuudios oli külas Sirje Potisepp, et tutvustada esimesi toodeid, mis pälvisid hõbemärgid ning hakkavad võistlema Eesti parima toiduaine tiitli eest.

Kalatoodete kategoorias märgiti ära Saaremaa vinnutatud kilud, vahendas "Ringvaade". "Kui inimesed on suured kuivatatud kala austajad, siis nüüd on see väga mugavas pakendis kättesaadav." Valmistoitude kategooria võitja Leiutajateküla Lotte hommehommikupudru peale oli Marko Reikop kriitiline, kuna tema arvates on riisiputru sedavõrd lihtne keeta. "Tõepoolest ongi, aga see on väga hea ja naturaalse maitsega riisipuder," selgitas Sirje Potisepp.

Hõbemärgi sai ka innovaatiline kuuele inimesele mõeldud borši supi perepakk. "See on väga mugav asi, mida piknikule või sõprade juurde kaasa võtta - see supp on valmistatud samamoodi, nagu kodus, aga suurem kogus korraga, mis on siis pandud paksemasse kilepakendisse ja siis kiiresti maha jahutatud," selgitas Potisepp, miks see toode on niivõrd eriline ja käepärane. Kastmete kategoorias pälvis hõbemärgi lõhemajonees. "Eriline teeb selle toote see, et kasutatud on eestimaist rapsiõli ja samuti kodumaist lõhehakkliha," ütles ta ja lisas, et sellise kastme söömine oleks kalorsuse poolest 20% hapukoore juurest suur edasiminek.

Piimatoodete kategoorias tõi Potisepp välja kaks hõbemärgiga pärjatud toodet, milleks olid hapendatud piim ja eesti esimene Cheddar juust. "Hapendatud piim kujutab endast küll lihtsalt hapupiima, kuid tootja tõi välja selle, et sellise kavala nimemuutusega on kasvatanud nad müüki viiekordselt, kuna hapupiim on varasemalt olnud ikkagi nišitoode." Pagaritoodetest mainiti ära naturaalse juuretisega leib "Rukkirääk", mis jäi Sirje Potisepale meelde just erilise sinise pakendi tõttu, mis toiduainetööstuses eriti ei figureeri, samuti oli uudseks tooteks rukkikama, millest on välja jäetud nisu.

Kondiitritoodetest oli tähelepanuväärne astelpajurull, mis viib astelpaju marjana nišistaatusest pisut välja. "Kui astelpaju on muidu selline mari, mis kas meeldib või mitte, siis selle toote puhul on väga palju muid maitseid seal juures." Viimaks tutvustas ta tatrapalle, mis sobivad väga hästi hommikul lastele piimaga söömiseks.

Toimetaja: Kaspar Viilup



Tanel Padari uue loo autoriõigusi saab osta igaüks

Tanel Padar andis välja uue singli peakirjaga "Parem veelgi", mis ilmus koostöös värske Eesti start-upiga Fanvestory, kelle abiga saab igaüks Tanel Padari tegevust toetades loo erinevatest õigustest osa saada ja nii omakorda raha teenida.

Andra Teede: mina "Õnne 13" viimast osa kirjutama ei hakka

"Õnne 13" stsenarist Andra Teede tunnistas, et tema ülimenukal seriaalil "Õnne 13" lõppu ei näe.

Eurovisioon
EBU: Ukrainat ohustab Eurovisioonilt kõrvalejäämine

Euroopa Ringhäälingute Liidu (EBU) direktor kinnitas, et kui Ukrainaga ei jõuta kokkuleppele seoses Venemaa eurolauliku Julia Samoilova esinemisega, siis võivad Ukrainale kaasneda saktsioonid.

Inimesed
Stilist Gerly Tinn kaalukaotusest: ma kavatsen oma sünnikaalu saavutada

"Ringvaates" oli külas stilist Gerly Tinn, kes rääkis sellest, kuidas ta on tänaseks kaotanud kakskümmend kilo.

elu
"Ringvaade" maitses militaarmatkatoitu

Saates sai aimu, millised on moodsad Eestis toodetud, pakendatud ja disainitud toidukaubad, mis on mõeldud sõjaväelastele metsas tarbimiseks. Näiteks peedisupp fetajuustuga.

Tele/raadio
ETV ekraanile jõuab suurejooneline MustonenFest Tel Aviv 2017

ETV toob täna ekraanile rikkaliku saate muusikafestivalist MustonenFest Tel Aviv 2017.

Eesti Laul
Ove Musting Zelmerlöwi numbrist: nii närvesöövat ülekannet ma ei mäletagi

Selle nädala lõpus jagatakse esmakordselt Eesti tele- ja filmiauhindu lisaks saatejuhtidele ja näitlejatele ka kaadri taha jäävatele inimestele, näiteks operaatoritele ja režissööridele. Parima režissööri auhinna nominent Ove Musting rääkis "Ringvaates" Måns Zelmerlöwi esinemise näitel Eesti Laulu režiitöö keerukustest.