"Köögikultuuris" valmis tex-mex burger ({{commentsTotal}})

Mis "Köögikultuur" see on, kus burgerit tehtud pole? Poolik! Aga juba ongi viga parandatud ja Raadio 2 "Köögikultuuris" valmis tex-mex maitsetega ülimaitsev, mahlane ja hõrk burger.

Hea ja mahlase pihvi saladus on see, et liha tuleks katsuda, mudida ja segada võimalikult vähe. Hea burgeripihv ei ole kokku pressitud nagu mõni vanaema kotlet vaid ta on kergelt vormitud ja vaid külgedelt maitsestatud lihane unistus. Ja natuke on temas ka rasvatäppe, sest liiga taine pihv on kuiv ja veidi igav.

Retsept:

150 g veisehakkliha (1 sööja kohta)
soola-musta pipart

Avokaadokreem ehk eriliselt mõnus burgerikaste:
1 küps avokaado
0,25 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 spl laimimahla
2 spl maitsestamata jogurtit
veidi värsket koriandrit
1 tl vürtsikat kastet ehk srirachat
veidi soola

mõned tomatid
cheddar juustu
burgerikukleid
värsket koriandrit

Vormi hakklihast pihvid ja maitsesta julgelt mõlemalt poolt soola ja musta pipraga. Valmista avokaadokreem: lisa kõik kreemi koostisosad köögikombaini ja töötle ühtlaseks kreemiks. Aja oma grillpann kuumaks ja grilli pihve mõlemalt küljelt 3-5 minutit. Kui keerad pihvil külge, lisa kohe pihvile ka juust, et see mõnusalt sulada saaks.

Ja nüüd pane burger kokku! Poolita kukkel, määri põhi ohtralt kreemiga, aseta kreemile mõned tomativiilud, siis juustune pihv ja kõige tipuks veidi värsket koriandrit. Naudi kohe ja võimalusel koos sõpradega!

Toimetaja: Rutt Ernits



Eesti Laul

Eesti Laulu poolfinaalide koosseisud on jagatud

Selgunud on, millised laulud kõlavad Eesti Laul 2018 esimeses ja teises poolfinaalis. Kuna finaalkontserdi vastu on huvi suur ja piletid peagi otsakorral, tulid müüki ka peaproovi piletid.

elu
Edward von Lõngus Christianias

Galerii: tänavakunstnik Edward von Lõngus tutvustab Eestit Kopenhaagenis

Eesti tipp-tänavakunstnik Edward von Lõngus jõudis üle-Euroopalise (R)estart Reality tuuriga Taani pealinna Kopenhaagenisse, püstitades kolme strateegiliselt olulisse asukohta Eestit tutvustavad kunstiteosed. Kaasaegse kunsti keskkonna NOAR eestvedamisel üllatavad digitehnoloogiaga põimitud silmapaistvad teosed kokku koguni kümne Euroopa pealinna elanikke.

ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: